12+1 jótanács angol tanuláshoz

2017-11-07

Az angol első ránézésre rém egyszerű nyelvnek tűnik, mégis a fél ország arról panaszkodik, hogy képtelen használni a világ legfontosabb idegen nyelvét. Te ne tartozz közéjük!

Angol tanulás tippek

1. Légy türelmes magaddal! Az angol nyelv elsajátítása is egy folyamat, nem fog egyik napról a másikra megtörténni.


2. Határozd meg világosan a céljaidat.
Miért akarsz angolul tanulni? Mi az, amit meg kell tanulnod? Ha londoni utazást tervezel, ne az igeidőket tanuld, hanem az egyszerű utcai párbeszédeket, ha viszont középfokú szakmai nyelvvizsgára készülsz, jobb, ha hagyod a bútorok részeinek bemagolását. A tanulnivaló mindig vigyen közelebb az angollal kapcsolatos céljaidhoz!

3. Alakítsd szokássá a nyelvtanulást! Próbálj meg minden nap tanulni valamit. Ez sokkal hatékonyabb nyelvtanulási módszer, mint heti egyszer több órára nekiülni tanulni. Kicsit hasonlít a sportolásra: ha minden nap edzel, a szervezeted fokozatosan hozzászokik a terheléshez, de ha heti egyszer két órára beszédülsz az edzőterembe, utána három napos izomlázad lesz.

4. Miután meghatároztad a tanulnivalót, körültekintően válaszd ki a tananyagot! Mindenféle nyomtatott és online tananyagot fogsz találni minden szinthez. Arra ügyelj, hogy minden készséged megfelelő mértékben fejlődjön az anyaggal: nyelvtan, íráskészség, szövegértés, hallás utáni értés és szóbeli kifejezés. Az sem árt továbbá, ha írásos feladatokhoz megoldókulcs is társul, hogy le tudd magad ellenőrizni.

https://angolnyelv.net/upload/files/33/listen-audio-books1-6276.jpg5. Váltogasd a tanulási módszereket! Például, ne csak az angol nyelvtant nyüstöld folyton, hanem gyakorold a szavakat vagy a fogalmazást is. Így az unalom csapdáját is elkerülheted.

6. Gyakorolj a barátaiddal! Mindenkinek van legalább egy olyan ismerőse, aki épp most is angolt tanul. Ha társultok, az angoltanulás sokkal szórakoztatóbb lesz, ráadásul az önállóan tanulók mumusát, a szóbeli készséget is hatékonyan tudjátok fejleszteni.

7. Minél előbb szólalj meg idegen nyelvi környezetben! Az angol világnyelv, ezért ha nemzetközi porondon dolgozol, muszáj a külföldi kollégákkal is kommunikálni valahogy. Nagy kihívás, amikor az ember először leáll egy kollégával angolul csevegni, de ezen túl kell esned, utána egyre nagyobb lesz a bátorságod, hogy angolul szólalj meg.

8. Mindig kövesd a kedvenc témáidat angolul is! Szeretsz főzni? Keress angol főzős blogokat! Mindened a divat? Több tucat igényes női magazint találsz angol nyelven!

9. Az egyik legjobb angoltanulási módszer a dalok hallgatása-tanulása. Egyfelől, tudni fogod, miről szól a kedvenc dalod, ez szuper érzés! (Néha pedig nagyon vicces vagy megdöbbentő.) Másfelől, javul az angol kiejtésed és gyarapszik a szókincsed, ha kedvenc dalaidat együtt énekled az előadóval vagy nekiülsz lefordítani egy dalszöveget, csak úgy szórakozásból.

10. Az angol nyelvtant mindig szituációba ágyazva sajátítsd el! Ha felolvasod és memorizálod, csak egy száraz tananyag marad, de ha teszel mögé párbeszédeket, példamondatokat, máris tettél valamit azért, hogy az angol nyelvtan hosszú távon is beágyazódjon a memóriádba.


11. Gyakorolj hangosan!
Egy-két alkalom és meg is szokod a hangodat. Utána hatalmas mértékű változást fogsz tapasztalni az angol folyékony beszédben és az angol szókincsben is.

12. Az internet kiapadhatatlan forrás az angol nyelv gyakorlásához. Lépj be olyan oldalakra, ahol angol anyanyelvűekkel chatelhetsz, vagy nézz videókat és foglald össze angolul a lényegét. Ha egy kicsit is beleásod magad a témába, számtalan ötletet és eszközt találsz.

+1. Ne félj! Annyian vannak, akik birtokában vannak minden tudásnak a magabiztos angol beszédhez, mégsem mernek megszólalni! Senki sem fog kinevetni, ha hibázol, de hibázás nélkül nem fog menni az angol nyelv elsajátítása. Teljesen természetes, hogy az elején egy kezdő nyelvtanuló nem tud folyékonyan beszélni. Ha viszont nem kezded el a kommunikációt, ez sosem fog megváltozni!


Sikerélményekben gazdag angol tanulást kívánunk! Gyere, válassz hozzá tanárt, aki egyengeti a lépéseidet!

Válassz angol nyelvtanárt magadnak!

Magánóra

angol általános
A1, A2, B1, B2
Baráth Zsófia
3 500 Ft

Baráth Zsófia vagyok, 2015-ben végeztem Anglisztika szakon az Eszterházy Károly Főiskolán (amerikanisztika szakirányon, Európai Uniós szaknyelvi specializáción). Szívesen várok minden kezdő, újrakezdő jelentkezőt vagy olyat, aki csak

Magánóra

angol általános
A1, A2, B1, B2
Biró Zoltán
2 000 Ft

Tanulj meg angolul 3 hónappal hamarabb mint az átlagos nyelvtanuló az új angol tanulási módszerrel! - Webangol.com

angol általános
A1, A2, B1, B2, C1
Szikora Rita
2 000 Ft

Miért hallgass rám, ha angol nyelvtanulásról van szó? Több éves tapasztalatom szerint az angol nyelv elsajátítása az élmény alapú tanuláson keresztül lehetséges: a nyelvi készségek fejlesztésén, az értett nyelvi elemek használatán keresztül, nyelvtani szabályok, szavak magolása, illetve fordítás nélkül, mert azok nem fejlesztenek semmilyen készséget és hátráltatják a tanulást. Sok tanuló csak szenved ezekkel, mert absztrakttá válik a nyelv és így nem sajátítja el. A nyelvtanulás a készségek fejlesztéséről kell, hogy szóljon magolás, fordítás nélkül, kizárólag a nyelvhasználaton keresztül. A legfontosabb a négy alap készség: hallás utáni megértés, beszéd, olvasás, írás fejlesztése. Továbbá fontos az automatizmus kialakítása a természetes tanuláson keresztül. Akkor hatékony és élvezetes egy angol nyelvtanfolyam, ha 100%-ban angolul folyik. Nálam a tanulás órán történik és nem az órán kívül, szinteknek megfelelő tananyagokkal, a célnyelven: angolul. Otthonra pedig olyan feladatokat (hanganyagok, olvasmányok, írásbeli feladatok) adok, amit órán mélyen begyakoroltunk a négy alapkészség helyes sorrendje szerint. Nyelvtanulásnál a jó módszer a legfontosabb, nélküle a tanfolyam időpocsékolás. Ha  érdekesen, izgalmasan akarsz angol nyelvet tanulni nyelvtani szabályok, szavak magolása és fordítás nélkül online, a részletekért vedd fel velem a kapcsolatot itt: . Figyelem! Bizonyos beállításoknak köszönhetően nem minden információ releváns ezen az adatlapon. Részletekért vedd fel velem a kapcsolatot.

Angol nyelvóra

angol általános
A1, A2, B1, B2, C1
Literáti Kajcsa Krisztina
6 000 Ft

24 éve foglalkozom az angol nyelv tanításával. Kizárólag egyéni órákat tartok, mert a tanuló igényeit maximálisan figyelembe veszem.

Angol tanítás online (kezdő-közép szint)

angol általános
A1, A2, B1, B2
Fenyvesi Boglárka
3 000 Ft

Angol alapképzéses (BA) diplomám megszerzése alatt egy ideig ösztöndíjjal tanultam Angliában, így a ténylegesen használt nyelvet tanítom. A tanulás mellett rendszeresen tartottam magánórákat gyerekeknek és nyelvvizsgázóknak is. Jelenleg magántanítással és fordítással foglalkozok számlaképesen.

Angol tanulás blog

Angol kifejezések - Múzeum, kiállítás

2019-05-17

Összeszedtünk pár alapvető angol kifejezést a múzeumos szituációkból, hogy ne érezd magad kényelmetlenül, ha meg kellene szólalnod angolul.

15 féle köszönés angolul

2019-04-12

Minden beszélgetés így kezdődik és így végződik, nem csoda hát, hogy a köszönésnek annyi módja van az angolban is. Most összeszedtük nektek a leggyakoribb 15-öt!

Angol nyelvtan - a mumus

2019-03-27

Ha megkérünk egy angol tanulót, hogy beszéljen a nyelvtanulással kapcsolatos gyengeségeiről, biztos, hogy előkelő helyet fog elfoglalni az angol nyelvtan.