Angol kifejezések - Múzeum, kiállítás

2019-05-17

Összeszedtünk pár alapvető angol kifejezést a múzeumos szituációkból, hogy ne érezd magad kényelmetlenül, ha meg kellene szólalnod angolul.

Angol kifejezések, melyek előfordulhatnak múzeumban, kiállításon.

 • nhm-2602035_960_720.jpgCould you tell me anything about this exhibit? – Tudna valamit mondani erről a kiállításról?
 • Where’s the gift shop? – Merre van az ajándékbolt?
 • No touching! – Ne érj hozzá!
 • Don’t cross the line! – Ne menj át a vonalon!
 • Is there a cloakroom? – Van ruhatár?
 • Where can I find exhibit…?  – Hol találom a … kiállítást?
 

You: Good morning, is there a charge? – Jó reggelt, kell ide belépőt venni? (charge / fee / tariff / cost – belépődíj, költség)


Ticket seller: Yes, madam. But children under eight and OAPs can enter for free. – Igen asszonyom. Viszont a nyolc év alatti gyermekek és a nyugdíjasok ingyen bemehetnek. (OAP = old aged pensioner)


You: That’s great. We have one child under eight. How much is a ticket? / How much does a ticket cost? – Remek. Van egy 8 év alatti gyermek. Mennyibe kerül egy jegy?


Ticket seller: Nine pounds fifty each. – 9 font 50 egy jegy. (az each annyit jelent, hogy minden egyes jegy ennyibe kerül.)


You: Oh, and my oldest daughter is a student. Is there a discount? – És az idősebbik lányom (még) diák, van arra kedvezmény?


Ticket seller: Yes. If she has her student card, her ticket will be five pounds fifty. – Igen, ha nála van a diákigazolványa, akkor az ő jegye 5 font 50-be kerül.


You: And is that for all of the exhibitions? – És ez mindegyik kiállításra érvényes?


Ticket seller: Yes, these are the all-inclusive day tickets. We do sell single exhibitions tickets too. – Igen, ezek a jegyek minden kiállítást magukba foglalnak. Árulunk külön egyéni jegyeket az egyes kiállításokra is.


You: No, these are perfect. – Nem köszönöm, ezek tökéletesek lesznek.


Ticket seller: So for two adults and one student that’ll be… twenty-three pounds fifty. – Akkor tehát a két felnőtt és egy diákjegy 23 font 50 lesz.


You: Okay. I just have a couple of questions; can we take photos? – Rendben. Lenne még pár kérdésem, készíthetünk fotókat?


Ticket seller: No, we ask that visitors don’t take photos, but prints of the work are available in the gift shop. – Nem, kérjük a kedves látogatókat, hogy ne készítsenek fényképeket, de a másolatok az alkotásokról kaphatóak az ajándékboltban.


You: I understand. And I saw that audio guides are available, are they included in the price? – Értem. Láttam, hogy van audio guide (hangos tárlatvezetőgép a saját nyelveden), az benne van az árban?


Ticket seller: Yes, you can choose to listen to the audio guide or follow one of the guided tours. – Igen, választhatnak, hogy az audio guide-ot hallgatják vagy becsatlakoznak az egyik tárlatvezetésre/vezetett túrára.


You: Oh, I think I’d prefer the guided tour. What time does it begin? – Akkor, azt hiszem a tárlatvezetést szeretném. Mikor indul?


Ticket seller: You’re in luck. One’s beginning right now actually. – Szerencséjük van, egy épp most indul.


You: Brilliant. Can I pay by card? – Fizethetek kártyával?


Ticket seller: Of course. – Természetesen.

 

Pár szó és kifejezés emlékeztetőül múzeumokhoz és kiállításokhoz:

 • discount – kedvezmény
 • charge – belépődíj
 • OAP – old aged pensioner
 • ticket – jegy
 • student – diák
 • student card – diákigazolvány
 • day ticket – napijegy
 • exhibition – kiállítás
 • audio guide – hangos tárlatvezetőgép
 • visitor – látogató
 • guided tour – tárlatvezetés

Válassz angol nyelvtanárt magadnak!

Angol nyelvtanulás alapfoktól felsőfokig!

angol általános
A1, A2, B1, B2, C1, C2
Sarkadi-Nagy Anna
4 000 Ft

Angol és német nyelvtanulás alapfoktól felsőfokig gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek egyaránt! Egyénre szabottan, megcélozva azt a területet, amiben a legfontosabb fejlődnöd (beszéd, nyelvtan, helyesírás, nyelvvizsgára felkészülés, dolgozat, pótvizsga, stb.) EuroExam, TELC, ÖSD, Goethe, IELTS, stb. nyelvvizsgákra való sikeres felkészítést vállalok. A XII. kerületben Virányoson a Glatz Oszkár utcában, 5 perc sétára a Budagyönygyétől, családias, nyugodt, zöld környezetben tanítok. A Széll Kálmán térről 15 perc alatt elérhető a helyszín BKV-val. BKV járatok a közelben: 22, 22A busz (Szép Ilona megálló), 222, 291 busz (MOME megálló), 156, 155 busz (Dániel út) vagy a 56, 61 villamos (Budagyöngye). 4000 Ft/60 perc vagy 6000 Ft/90 perc Az első óra előtt megbeszéljük mire van szükséged, miben szeretnél fejlődni, majd az első órán felmérem a tudásszintedet és annak alapján kezdjük el a nyelvtanulást. 30 éves vagyok, angol-német nyelvtanár, jóga- és síoktató. Jelenleg az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán tanulok logopédus szakirányon. 8 évet jártam az Osztrák Iskolába, ahol felsőfokú szinten sajátítottam el a német nyelvet. Majd síoktatóként Ausztriában dolgoztam, ahol németül tanítottam gyerekeket. Az angoltudásomat az Corvinusos egyetemi évek alatt tökéletesítettem, majd a 3 év külföldi tartózkodásom és jógaoktatói munkám során anyanyelvi szintre fejlesztettem. Szenvedélyem a tanítás, legyen az akár jóga, sí, tánc vagy a német és az angol nyelv. Keress bizalommal!

Angol nyelvóra

angol általános
A1, A2, B1, B2, C1
Sarkadi-Nagy Anna
4 000 Ft

Angol és német nyelvtanulás alapfoktól felsőfokig gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek egyaránt! Egyénre szabottan, megcélozva azt a területet, amiben a legfontosabb fejlődnöd (beszéd, nyelvtan, helyesírás, nyelvvizsgára felkészülés, dolgozat, pótvizsga, stb.) EuroExam, TELC, ÖSD, Goethe, IELTS, stb. nyelvvizsgákra való sikeres felkészítést vállalok.   Jelenleg Gyúrón és online oktatok. Az óra díja 5000 Ft/60 perc.   Az első óra előtt megbeszéljük mire van szükséged, miben szeretnél fejlődni, majd az első órán felmérem a tudásszintedet és annak alapján kezdjük el a nyelvtanulást. 32 éves vagyok, 5 éve angol-német nyelvtanár, 9 éve jóga- és síoktató. Jelenleg az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán tanulok logopédus szakirányon.  8 évet jártam az Osztrák Iskolába, ahol felsőfokú szinten sajátítottam el a német nyelvet. Majd síoktatóként Ausztriában dolgoztam, ahol németül tanítottam gyerekeket. Az angoltudásomat az Corvinusos egyetemi évek alatt tökéletesítettem, majd a 3 év külföldi tartózkodásom és jógaoktatói munkám során anyanyelvi szintre fejlesztettem.   Szenvedélyem a tanítás, legyen az akár jóga, sí, tánc vagy a német és az angol nyelv. Keress bizalommal!

Angol nyelvóra

angol általános
A1, A2, B1, B2, C1
Csonka Andrea
2 500 Ft

Sokéves magántanári pályám során rájöttem, hogy akkor a legsikeresebb a nyelvoktatás, ha nem az aktuális mainstream "tuti módszert" próbálom ráerőltetni a diákra, hanem a diák személyiségének legmegfelelőbb megközelítést választom.

Angol nyelvóra

angol általános
A1, A2, B1, B2
Fenyvesi Boglárka
3 000 Ft

  Szeretnél végre tényleg beszélni angolul? Régóta tanulsz már, de valahogy a beszéd még mindig nem megy? Tanulj velem online!  Több éve foglalkozok magántanítással, számlaképesen.   Angol alapképzéses (BA) diplomám megszerzése alatt egy ideig ösztöndíjjal tanultam Angliában, így a ténylegesen használt nyelvet tanítom.   Célom, hogy tényleg megtanulj angolul beszélni, és ne csak a „papír” miatt tanulj. Amiért érdemes velem tanulni:   -      türelmes, segítőkész hozzáállás -      a lényeg, hogy értsd és tudd bátran használni a nyelvet -      teljesen személyre szabott haladás   Skype, Viber, Facebook videohívás 3500 Ft / 60 perc. Az 1. óra ingyenes próbaóra. 06 30 354 8593 bogifenyo@gmail.com www.angolora-forditas.com Facebook: Fenyvesi Boglárka – Angol magántanár és fordító Instagram: fenyvesiboglarka_onlineangol    

Magánóra

angol általános
A1, A2, B1, B2, C1
Foldes Miklos
5 000 Ft

Beszédkészség-fejlesztés, nyelvvizsgelőkésztés Skills development (writing, reading comprehension, speaking), Successful preparation for the following examinations: IELTS, ORIGO, EuroExam, CAE, FCE, CPE, Emelt Szintű Érettségi, Academic English (EAP) I have successfully taught students in several settings in Hungary and Great Britain. I have 10 years' teaching experience from England, including the University of Oxford. I am able to provide references. I have got extensive experience and a large resource pool for ONLINE TEACHING. Please get in touch and start learning. English is a LONG TERM INVESTMENT!

Angol tanulás blog

Angol kifejezések - Múzeum, kiállítás

2019-05-17

Összeszedtünk pár alapvető angol kifejezést a múzeumos szituációkból, hogy ne érezd magad kényelmetlenül, ha meg kellene szólalnod angolul.

15 féle köszönés angolul

2019-04-12

Minden beszélgetés így kezdődik és így végződik, nem csoda hát, hogy a köszönésnek annyi módja van az angolban is. Most összeszedtük nektek a leggyakoribb 15-öt!

Angol nyelvtan - a mumus

2019-03-27

Ha megkérünk egy angol tanulót, hogy beszéljen a nyelvtanulással kapcsolatos gyengeségeiről, biztos, hogy előkelő helyet fog elfoglalni az angol nyelvtan.