Angol kifejezések - Múzeum, kiállítás

2019-05-17

Összeszedtünk pár alapvető angol kifejezést a múzeumos szituációkból, hogy ne érezd magad kényelmetlenül, ha meg kellene szólalnod angolul.

Angol kifejezések, melyek előfordulhatnak múzeumban, kiállításon.

 • nhm-2602035_960_720.jpgCould you tell me anything about this exhibit? – Tudna valamit mondani erről a kiállításról?
 • Where’s the gift shop? – Merre van az ajándékbolt?
 • No touching! – Ne érj hozzá!
 • Don’t cross the line! – Ne menj át a vonalon!
 • Is there a cloakroom? – Van ruhatár?
 • Where can I find exhibit…?  – Hol találom a … kiállítást?
 

You: Good morning, is there a charge? – Jó reggelt, kell ide belépőt venni? (charge / fee / tariff / cost – belépődíj, költség)


Ticket seller: Yes, madam. But children under eight and OAPs can enter for free. – Igen asszonyom. Viszont a nyolc év alatti gyermekek és a nyugdíjasok ingyen bemehetnek. (OAP = old aged pensioner)


You: That’s great. We have one child under eight. How much is a ticket? / How much does a ticket cost? – Remek. Van egy 8 év alatti gyermek. Mennyibe kerül egy jegy?


Ticket seller: Nine pounds fifty each. – 9 font 50 egy jegy. (az each annyit jelent, hogy minden egyes jegy ennyibe kerül.)


You: Oh, and my oldest daughter is a student. Is there a discount? – És az idősebbik lányom (még) diák, van arra kedvezmény?


Ticket seller: Yes. If she has her student card, her ticket will be five pounds fifty. – Igen, ha nála van a diákigazolványa, akkor az ő jegye 5 font 50-be kerül.


You: And is that for all of the exhibitions? – És ez mindegyik kiállításra érvényes?


Ticket seller: Yes, these are the all-inclusive day tickets. We do sell single exhibitions tickets too. – Igen, ezek a jegyek minden kiállítást magukba foglalnak. Árulunk külön egyéni jegyeket az egyes kiállításokra is.


You: No, these are perfect. – Nem köszönöm, ezek tökéletesek lesznek.


Ticket seller: So for two adults and one student that’ll be… twenty-three pounds fifty. – Akkor tehát a két felnőtt és egy diákjegy 23 font 50 lesz.


You: Okay. I just have a couple of questions; can we take photos? – Rendben. Lenne még pár kérdésem, készíthetünk fotókat?


Ticket seller: No, we ask that visitors don’t take photos, but prints of the work are available in the gift shop. – Nem, kérjük a kedves látogatókat, hogy ne készítsenek fényképeket, de a másolatok az alkotásokról kaphatóak az ajándékboltban.


You: I understand. And I saw that audio guides are available, are they included in the price? – Értem. Láttam, hogy van audio guide (hangos tárlatvezetőgép a saját nyelveden), az benne van az árban?


Ticket seller: Yes, you can choose to listen to the audio guide or follow one of the guided tours. – Igen, választhatnak, hogy az audio guide-ot hallgatják vagy becsatlakoznak az egyik tárlatvezetésre/vezetett túrára.


You: Oh, I think I’d prefer the guided tour. What time does it begin? – Akkor, azt hiszem a tárlatvezetést szeretném. Mikor indul?


Ticket seller: You’re in luck. One’s beginning right now actually. – Szerencséjük van, egy épp most indul.


You: Brilliant. Can I pay by card? – Fizethetek kártyával?


Ticket seller: Of course. – Természetesen.

 

Pár szó és kifejezés emlékeztetőül múzeumokhoz és kiállításokhoz:

 • discount – kedvezmény
 • charge – belépődíj
 • OAP – old aged pensioner
 • ticket – jegy
 • student – diák
 • student card – diákigazolvány
 • day ticket – napijegy
 • exhibition – kiállítás
 • audio guide – hangos tárlatvezetőgép
 • visitor – látogató
 • guided tour – tárlatvezetés

Válassz angol nyelvtanárt magadnak!

Tanulj meg angolul 3 hónappal hamarabb mint az átlagos nyelvtanuló az új angol tanulási módszerrel! - Webangol.com

angol általános
A1, A2, B1, B2, C1
Szikora Rita
2 000 Ft

Miért hallgass rám, ha angol nyelvtanulásról van szó? Több éves tapasztalatom szerint az angol nyelv elsajátítása az élmény alapú tanuláson keresztül lehetséges: a nyelvi készségek fejlesztésén, az értett nyelvi elemek használatán keresztül, nyelvtani szabályok, szavak magolása, illetve fordítás nélkül, mert azok nem fejlesztenek semmilyen készséget és hátráltatják a tanulást. Sok tanuló csak szenved ezekkel, mert absztrakttá válik a nyelv és így nem sajátítja el. A nyelvtanulás a készségek fejlesztéséről kell, hogy szóljon magolás, fordítás nélkül, kizárólag a nyelvhasználaton keresztül. A legfontosabb a négy alap készség: hallás utáni megértés, beszéd, olvasás, írás fejlesztése. Továbbá fontos az automatizmus kialakítása a természetes tanuláson keresztül. Akkor hatékony és élvezetes egy angol nyelvtanfolyam, ha 100%-ban angolul folyik. Nálam a tanulás órán történik és nem az órán kívül, szinteknek megfelelő tananyagokkal, a célnyelven: angolul. Otthonra pedig olyan feladatokat (hanganyagok, olvasmányok, írásbeli feladatok) adok, amit órán mélyen begyakoroltunk a négy alapkészség helyes sorrendje szerint. Nyelvtanulásnál a jó módszer a legfontosabb, nélküle a tanfolyam időpocsékolás. Ha  érdekesen, izgalmasan akarsz angol nyelvet tanulni nyelvtani szabályok, szavak magolása és fordítás nélkül online, a részletekért vedd fel velem a kapcsolatot itt: . Figyelem! Bizonyos beállításoknak köszönhetően nem minden információ releváns ezen az adatlapon. Részletekért vedd fel velem a kapcsolatot.

Magánóra

angol általános
A1, A2, B1, B2, C1
Simon Szilvia
2 500 Ft

Diplomás angol bölcsész és nyelvtanár vagyok. Több, mint tíz éves nyelvoktatói tapasztalattal rendelkezem. Szeretettel várom leendő motivált magántanítványok jelentkezését. Az egyéni igényeknek megfelelő, hatékonyan felépített, változatos órákat tartok. Olyan témákkal foglalkozunk, melyek Téged érdekelnek, vagy fontosak a céljaid szempontjából.  

Magánóra

angol általános
A1, A2, B1, B2, C1
Sárkány Enikő
3 000 Ft

Angol, francia, orosz nyelvből tanítás általános és szakmai – gazdasági, kereskedelmi, business, idegenforgalmi – nyelvből kezdőtől a felsőfokig, nagy tapasztalattal rendelkező külkereskedőtől minden korosztály számára. Sikeres, felkészítés közép és emelt szintű érettségire, különböző nyelvvizsgákra egyéni igények figyelembe vételével, kiegészítő anyagok biztosításával. Vállalom továbbá külföldiek számára magyar, mint idegen nyelv oktatását, kezdőtől a felsőfokig céges tanfolyamokat, fordítást és tolmácsolást Ezen kívül állásinterjúra is felkészítek jelentkezőket és segítek elkészíteni az önéletrajzot az említett nyelveken.    

Magánóra

angol általános
A1, A2, B1, B2, C1
Foldes Miklos
5 000 Ft

Beszédkészség-fejlesztés, nyelvvizsgelőkésztés Skills development (writing, reading comprehension, speaking), Successful preparation for the following examinations: IELTS, ORIGO, EuroExam, CAE, FCE, CPE, Emelt Szintű Érettségi, Academic English (EAP) I have successfully taught students in several settings in Hungary and Great Britain. I have 10 years' teaching experience from England, including the University of Oxford. I am able to provide references. I have got extensive experience and a large resource pool for ONLINE TEACHING. Please get in touch and start learning. English is a LONG TERM INVESTMENT!

Angol nyelvóra

angol általános
A1, A2, B1, B2, C1
Debreceni Tamas
2 450 Ft

Többéves külföldi tapasztalattal (is) rendelkezem, amely elengedhetetlen a gyakorlati nyelvoktatáshoz. Összesen 4 évet töltöttem külföldön, Németországban és az Egyesült Királyságban. Többnyelvű terméktámogatás és hibaelhárítás munkakörben dolgoztam (angol és német nyelven) egy világhírű IT cégnél ahol nem volt kompromisszum a hallásértést és folyékony beszédet illetően. A nyelvtanulás már 2 évtizede a szenvedélyem, így nagy reményekkel hazatérvén szomorúan tapasztaltam továbbra is az itthoni iskolai nyelvoktatás rugalmatlanságát, változatlanságát.   Mivel ezen már régóta változtatni szerettem volna, úgy döntöttem elkezdek nyelvet tanítani másként, mérhető hatékonysággal. Mivel az iskolai rendszert megváltoztatni (általam) nem lehetséges, ezért csak magán nyelviskolákkal és személyekkel állok kapcsolatban és kizárólag kiscsoportos / magán tanítványokat vállalok. Emellé szervezek időnként beszélgetős csoportokat is, mert ugyebár nyelvtan könyvekből beszédkészséget, helyes kiejtést, folyamatosságot és hanglejtést évek alatt sem fog tudni senki elsajátítani. (Ezt saját tapasztalatból is bizton állíthatom.)   Nyelvvizsgáznál vagy külföldre mennél? Nem mersz megszólalni, netán gondot okoz a nyelvtan? Nyelvtanulást illetően keress bizalommal, a siker garantált! Felkészítés valamennyi szinten: A1-C2, valamennyi készségre, német vagy angol nyelvből. Fizetés módja: előre utalás Az órát minden esetben megtartom a megbeszélt időben. Privát Óradíjaim: 1 tanuló 45 perc - 2450 HUF 60 perc - 2990 HUF 90 perc - 4390 HUF 2 óra (120 perc!) - 5590 HUF. Több óra előreutalása esetén megállapodás szerint. Csoportos megállapodás szerint. Elérhetőségeim a jelentkezési űrlap kitöltését követően jelennek meg!

Angol nyelvóra

angol általános
A1, A2, B1, B2
Fenyvesi Boglárka
3 000 Ft

  Szeretnél végre tényleg beszélni angolul? Régóta tanulsz már, de valahogy a beszéd még mindig nem megy? Tanulj velem online!  Több éve foglalkozok magántanítással, számlaképesen.   Angol alapképzéses (BA) diplomám megszerzése alatt egy ideig ösztöndíjjal tanultam Angliában, így a ténylegesen használt nyelvet tanítom.   Célom, hogy tényleg megtanulj angolul beszélni, és ne csak a „papír” miatt tanulj. Amiért érdemes velem tanulni:   -      türelmes, segítőkész hozzáállás -      a lényeg, hogy értsd és tudd bátran használni a nyelvet -      teljesen személyre szabott haladás   Skype, Viber, Facebook videohívás 3500 Ft / 60 perc. Az 1. óra ingyenes próbaóra. 06 30 354 8593 bogifenyo@gmail.com www.angolora-forditas.com Facebook: Fenyvesi Boglárka – Angol magántanár és fordító Instagram: fenyvesiboglarka_onlineangol    

Angol tanulás blog

Angol kifejezések - Múzeum, kiállítás

2019-05-17

Összeszedtünk pár alapvető angol kifejezést a múzeumos szituációkból, hogy ne érezd magad kényelmetlenül, ha meg kellene szólalnod angolul.

15 féle köszönés angolul

2019-04-12

Minden beszélgetés így kezdődik és így végződik, nem csoda hát, hogy a köszönésnek annyi módja van az angolban is. Most összeszedtük nektek a leggyakoribb 15-öt!

Angol nyelvtan - a mumus

2019-03-27

Ha megkérünk egy angol tanulót, hogy beszéljen a nyelvtanulással kapcsolatos gyengeségeiről, biztos, hogy előkelő helyet fog elfoglalni az angol nyelvtan.