Angol nyelvtanfolyam vs magánóra

2017-11-28

A nyelvtanulók körében rendszeresen femerülő kérdés: magánóra vagy nyelvtanfolyam? A javaslatunk az, hogy mindkettőt érdemes kipróbálni. Azt kell csupán tudnod mi a célod, mi motivál, és az angol tanulás melyik fázisánál tartasz.

Nyelvtanfolyam vs magánóraHa rövid távon gondolkodsz és például rövid időn belül külföldön vállalsz munkát, vagy 2 hónapod van a nyelvvizsgáig és most kezdtél speciálisan készülni, akkor célszerű magántanárt választani. Amennyiben hosszú távú elképzeléseid vannak, mondjuk adott 2 év arra, hogy levizsgázz, vagy módszeresen szeretnél végighaladni az alapoktól, máris startolhat a tanfolyam.


Fontos, hogy a tanulási szakaszhoz igazítsd a választást. Kezdő szintnél javasolt tanfolyamot választani. Pörgősebb, motiválóbb tanulási forma ebben a szakaszban, amikor a cél még nem kimondottan konkrét.  Ha szerencséd van és jó a csapat, a társaság miatt indulsz el gyakran tanulni és még az is előfordulhat, hogy az órák után jutalomból elugrotok a közeli pub-ba.


Ha az angol középfokún is túl vagy és a szókincsedet akarod bővíteni, vagy szinten tartani a kemény munkával megszerzett tudásod, elképzelhető, hogy inkább a magánórákat fogod preferálni. 

 

Mivel mindenki a legtöbbet szeretné kihozni a pénzéből, összegyűjtöttük a két tanulási forma előnyeit:

Szándékosan csak az előnyöket soroljuk fel, hiszen bármelyiket is választod, mindenképp nyert ügyed van, mert nyelvet tanulsz. :)

Pro magánóra

  • A fókusz kizárólag rajtad van
  • Te diktálhatod a tempót, nem kell alkalmazkodnod a többiek üteméhez (nem maradsz le, de nem is lesz olyan érzésed, hogy neked ez kevés)
  • Egyénileg oszthatod be az időt
  • Közvetlenebb és gyakoribb személyes visszajelzést kapsz a tanártól
  • Befolyásolhatod milyen tananyagot vesztek

 

Pro nyelvtanfolyam

  • A többiek gyakran kérdeznek rá olyasmire, ami neked eszedbe sem jutott vagy esetleg nem merted megkérdezni
  • Mivel az óra időpontja többnyire fix, segít kialakítani a nyelvtanulási rutint
  • A csoportos tanulás bátorítja a kreativitást: akár új tanulási módszereket is kaphatsz a társaktól
  • Interakció! Hamarabb megjön a kedved a beszédhez, ha veled egy cipőben lévők motiválnak
  • Mivel egy cipőben jártok, könnyen tudjátok bátorítani egymást


Dönts, akár a tanfolyam, akár a magánóra mellett, sikeres angol tanulást kívánunk! Angol tanárainkat itt megtalálod!

Válassz angol nyelvtanárt magadnak!

Angol nyelvóra

angol általános
A1, A2, B1, B2, C1
Hevesi Ilona
5 000 Ft

Számlaképes óraadó tanár. Egyéni és csoportos privát nyelvoktatás.Nemzetközi iskolák: Budapesti Nemzetközi Keresztyén Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium SEK Budapest Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Molnár Ferenc Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Xántus János Két Tanítási Nyelvű Gimnázium és Szakgimnázium   Nyelviskolák:Pallas Magániskola, Ring Nyelvstúdió, Helping Hand. Céges nyelvoktatás K&H Bank, Experidance, Gebrüder Weiss, GLS, Logipack, Antenna Hungária, Beiersdorf, Witzing Tüzépker Kft., Márka-Mix Kft., Strapa-Pack Kft., Dataplex Kft., Euro Gumi Kereskedő Kft., Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft., Erste Bank, Numil Kft., Budapest Bank, Uniqua Biztosító, Mikroszerviz Informatika Kft. Felkészítés általános, üzleti, gazdasági, műszaki alap és középfokú nyelvvizsgára, közép és emelt szintű érettségi vizsgára és felvételire.Különböző témájú anyagok fordítása (irodalmi, építőipari, vallási, művészeti, történelmi)Több évig éltem az Amerikai Egyesült Államokban New York és Kalifornia államban.

Angol nyelvóra

angol általános
A1, A2, B1, B2
Kővári Ákos
4 000 Ft

Angol nyelvóra

angol általános
A1, A2, B1, B2, C1
Csonka Andrea
2 500 Ft

Sokéves magántanári pályám során rájöttem, hogy akkor a legsikeresebb a nyelvoktatás, ha nem az aktuális mainstream "tuti módszert" próbálom ráerőltetni a diákra, hanem a diák személyiségének legmegfelelőbb megközelítést választom.

Tanulj meg angolul 3 hónappal hamarabb mint az átlagos nyelvtanuló az új angol tanulási módszerrel! - Webangol.com

angol általános
A1, A2, B1, B2, C1
Szikora Rita
2 000 Ft

Miért hallgass rám, ha angol nyelvtanulásról van szó? Több éves tapasztalatom szerint az angol nyelv elsajátítása az élmény alapú tanuláson keresztül lehetséges: a nyelvi készségek fejlesztésén, az értett nyelvi elemek használatán keresztül, nyelvtani szabályok, szavak magolása, illetve fordítás nélkül, mert azok nem fejlesztenek semmilyen készséget és hátráltatják a tanulást. Sok tanuló csak szenved ezekkel, mert absztrakttá válik a nyelv és így nem sajátítja el. A nyelvtanulás a készségek fejlesztéséről kell, hogy szóljon magolás, fordítás nélkül, kizárólag a nyelvhasználaton keresztül. A legfontosabb a négy alap készség: hallás utáni megértés, beszéd, olvasás, írás fejlesztése. Továbbá fontos az automatizmus kialakítása a természetes tanuláson keresztül. Akkor hatékony és élvezetes egy angol nyelvtanfolyam, ha 100%-ban angolul folyik. Nálam a tanulás órán történik és nem az órán kívül, szinteknek megfelelő tananyagokkal, a célnyelven: angolul. Otthonra pedig olyan feladatokat (hanganyagok, olvasmányok, írásbeli feladatok) adok, amit órán mélyen begyakoroltunk a négy alapkészség helyes sorrendje szerint. Nyelvtanulásnál a jó módszer a legfontosabb, nélküle a tanfolyam időpocsékolás. Ha  érdekesen, izgalmasan akarsz angol nyelvet tanulni nyelvtani szabályok, szavak magolása és fordítás nélkül online, a részletekért vedd fel velem a kapcsolatot itt: . Figyelem! Bizonyos beállításoknak köszönhetően nem minden információ releváns ezen az adatlapon. Részletekért vedd fel velem a kapcsolatot.

Magánóra

angol nyelvvizsga
A1, A2, B1, B2, C1
Weigert Zoltán
3 500 Ft

Nagy tapasztalattal rendelkező, Origó, Zöld út, TELC vizsgáztatóként angol magánórákat vállalok, elsősorban Újbuda környékén. Sok év főiskolai, középiskolai, ill. általános iskolai gyakorlattal készítek nyelvvizsgára, érettségire, állásinterjúra, valamint vállalok szinten tartó, korrepetáló órákat is.

Magánóra

angol általános
A1, A2, B1, B2
Biró Zoltán
2 000 Ft

Angol tanulás blog

Angol kifejezések - Múzeum, kiállítás

2019-05-17

Összeszedtünk pár alapvető angol kifejezést a múzeumos szituációkból, hogy ne érezd magad kényelmetlenül, ha meg kellene szólalnod angolul.

15 féle köszönés angolul

2019-04-12

Minden beszélgetés így kezdődik és így végződik, nem csoda hát, hogy a köszönésnek annyi módja van az angolban is. Most összeszedtük nektek a leggyakoribb 15-öt!

Angol nyelvtan - a mumus

2019-03-27

Ha megkérünk egy angol tanulót, hogy beszéljen a nyelvtanulással kapcsolatos gyengeségeiről, biztos, hogy előkelő helyet fog elfoglalni az angol nyelvtan.