Angol nyelvvizsga - Te melyiket választod?

2019-03-08

Nyelvvizsgázni muszáj, ez sajnos nem kérdés. Aki él és mozog előbb-utóbb nyelvvizsgázni fog, akár szeretne, akár nem. :) 

Nem csoda, hogy mindig nagy izgalom, sőt mi több félelem tölti el a nyelvtanulók jelentős hányadát, mikor vizsgára kerül sor. Főleg, amikor dönteniük kell melyiket is válasszák.

 

Vélemények a nyelvvizsgáról

exam-2428208_960_720.pngCsábítóan hangzik, ha az egyik barátod, vagy osztálytársad azt mondja, hogy arra a vizsgára menj, mert az könnyű volt, de egy valamit ne felejts el: Nincs könnyű nyelvvizsga, csak felkészült, sokat gyakorló vizsgázó. Ha az illető úgy érzi, könnyű volt a vizsga, sokat gyakorolt rá, a tanárának alapos ismerete van a vizsgáról, ismeri a vizsga stratégiát és mindezekből következően megfelelő önbizalommal indult el vizsgázni. Persze, mondják, szerencse is kell, de többnyire a szerencse csak akkor áll melléd, ha biztosítasz neki hátteret.

Tanácsot csak szakembertől

Lehet, hogy neki bejött az a vizsga, de ne ez alapján dönts. Ha tanácsra van szükséged melyik vizsgát válaszd, mindenképp keress egy kompetens személyt pl. szakembert. Szakember, azaz vizsgafelkészítés terén nagy tapasztalattal rendelkező személy, aki tanárként vagy vizsgáztatóként dolgozik, és nem átall utánanézni a részleteknek. Pontos ismerete van az adott vizsga menetéről, elvárásairól, követelményéről. Sokan tanítanak nyelvet, de nem mindenki foglalkozik vizsgafelkészítéssel is, másoknak az a fő profilja. Az is nagyon jó, ha szépen besétálsz az adott vizsgahelyre és az ott dolgozóktól kérsz tanácsot, tanulási segédletet és információt első kézből, és ez alapján kidolgozhatsz egy felkészülési stratégiát. Nagyon jó ötlet beiratkozni kimondottan nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamra főként, ha maga a vizsgahely szervezi, mert ott biztos, hogy releváns információkat és használható gyakorlati tudást kapsz.

A tudás hatalom

A nyelvvizsgákról nyomtatott formában és elektronikusan megjelenő hírek esetében ne csupán a főcímet olvasd el, hanem merülj el a részletekben is. Akarj többet tudni! Miután konzultáltál egy szakemberrel, teszteld  a vizsgafeladatokat online, nézd meg, mit szólsz hozzá. Jelentkezz próbavizsgára a lakóhelyedhez közel eső vizsgahelyen, így ha már élesben csinálod, pontosan tudni fogod, melyik vizsgarész, melyik feladat következik, magabiztosabban fogsz majd neki. Tájékozódj! Kérdezz! Kutass! :)

Válassz angol nyelvtanárt magadnak!

Angol tanítás online (kezdő-közép szint)

angol általános
A1, A2, B1, B2
Fenyvesi Boglárka
3 000 Ft

Angol alapképzéses (BA) diplomám megszerzése alatt egy ideig ösztöndíjjal tanultam Angliában, így a ténylegesen használt nyelvet tanítom. A tanulás mellett rendszeresen tartottam magánórákat gyerekeknek és nyelvvizsgázóknak is. Jelenleg magántanítással és fordítással foglalkozok számlaképesen.

Magánóra

angol általános
A1, A2, B1, B2, C1
Friedman Kristóf
4 000 Ft

Sziasztok!   14 évnyi külföldön (Ausztrália, Új-Zéland, Kanada) eltöltött idöszakot követöen idén júliusban visszaköltöztem Magyarországra. Több egyetemi diplomával és közel 10évnyi angoltanári tapasztalattal felvértezve várom olyan diákok jelentkezését akik nem elégednek meg a sablon, átlagos, unalmas nyelvórákkal. Igen, házhoz megyek Budapesten és számos Pest megyei településen belül - kérlek az esetleges plusz költségekröl érdeklödj!   Köszönöm

Angol nyelvóra

angol általános
A1, A2, B1, B2
Fenyvesi Boglárka
3 000 Ft

  Szeretnél végre tényleg beszélni angolul? Régóta tanulsz már, de valahogy a beszéd még mindig nem megy? Tanulj velem online!  Több éve foglalkozok magántanítással, számlaképesen.   Angol alapképzéses (BA) diplomám megszerzése alatt egy ideig ösztöndíjjal tanultam Angliában, így a ténylegesen használt nyelvet tanítom.   Célom, hogy tényleg megtanulj angolul beszélni, és ne csak a „papír” miatt tanulj. Amiért érdemes velem tanulni:   -      türelmes, segítőkész hozzáállás -      a lényeg, hogy értsd és tudd bátran használni a nyelvet -      teljesen személyre szabott haladás   Skype, Viber, Facebook videohívás 3500 Ft / 60 perc. Az 1. óra ingyenes próbaóra. 06 30 354 8593 bogifenyo@gmail.com www.angolora-forditas.com Facebook: Fenyvesi Boglárka – Angol magántanár és fordító Instagram: fenyvesiboglarka_onlineangol    

Angol nyelvóra

angol általános
A1, A2, B1, B2, C1
Sarkadi-Nagy Anna
6 000 Ft

Angol és német nyelvtanulás alapfoktól felsőfokig gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek egyaránt! Egyénre szabottan, megcélozva azt a területet, amiben a legfontosabb fejlődnöd (beszéd, nyelvtan, helyesírás, nyelvvizsgára felkészülés, dolgozat, pótvizsga, stb.) EuroExam, TELC, ÖSD, Goethe, IELTS, stb. nyelvvizsgákra való sikeres felkészítést vállalok.   Jelenleg Budapest, XIV. kerület Újvidék térhez közel és online oktatok. Az óra díja 6000 Ft/60 perc.   Az első óra előtt megbeszéljük mire van szükséged, miben szeretnél fejlődni, majd az első órán felmérem a tudásszintedet és annak alapján kezdjük el a nyelvtanulást. 34 éves vagyok, 7 éve angol-német nyelvtanár, 11 éve jóga- és síoktató. Jelenleg az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán tanulok logopédus szakirányon.  8 évet jártam az Osztrák Iskolába, ahol felsőfokú szinten sajátítottam el a német nyelvet. Majd síoktatóként Ausztriában dolgoztam, ahol németül tanítottam gyerekeket. Az angoltudásomat az Corvinusos egyetemi évek alatt tökéletesítettem, majd a 3 év külföldi tartózkodásom és jógaoktatói munkám során anyanyelvi szintre fejlesztettem.   Szenvedélyem a tanítás, legyen az akár jóga, sí, tánc vagy a német és az angol nyelv. Keress bizalommal!

Angol tanulás blog

Angol kifejezések - Múzeum, kiállítás

2019-05-17

Összeszedtünk pár alapvető angol kifejezést a múzeumos szituációkból, hogy ne érezd magad kényelmetlenül, ha meg kellene szólalnod angolul.

15 féle köszönés angolul

2019-04-12

Minden beszélgetés így kezdődik és így végződik, nem csoda hát, hogy a köszönésnek annyi módja van az angolban is. Most összeszedtük nektek a leggyakoribb 15-öt!

Angol nyelvtan - a mumus

2019-03-27

Ha megkérünk egy angol tanulót, hogy beszéljen a nyelvtanulással kapcsolatos gyengeségeiről, biztos, hogy előkelő helyet fog elfoglalni az angol nyelvtan.