Szokj rá az angol tanulásra!

2017-12-14

Bármely napunk 70%-át a szokásaink teszik ki. Ezért fontos megértened, hogy hogyan építhetsz magadban új, pozitív szokásokat, amelyek segítenek abban, hogy legyen időd angolt tanulni, és hogy ne egy folyamatos kényszernek éld ezt meg.

Útmutató, amivel 4 egyszerű lépésben szokhatsz rá az angolra

 

1. Kezdj kicsiben!Szokj rá az angolra 4 egyszerű lépésben!

Kezdj egy kicsi szokással!

Pl. válassz ki csak 2-3 kifejezést az adott napi angol nyelvleckédből, és azokat tanuld meg! Vagy olvass el naponta egy rövid hírt angolul! Természetesen nem ebből fogsz megtanulni angolul, viszont egy pozitív szokást építesz ki magadban, ami kulcs a sikeres angol nylevtanuláshoz.


2. Tedd könnyen megléphetővé! 

Olyan apró lépésekben emeld a "dózisod", amit szinte meg sem érzel!

Tudtad, hogy ha minden nap csak 1%-kal jobb vagy, akkor James Clear képlete szerint az év végére majdnem 38-szor jobb leszel?

Ne azt várd, hogy majd még az elején, a friss motivációddal egy jó nagy lépést megteszel, és aztán majd kicsit lassíthatsz a tempón. Helyette centinként emeld a lécet!

Az eredmény: erősödik az akaraterőd, és egyre könnyebb lesz kitartani az új szokás mellett.

3. Sose hagyj ki két napot egymás után!

Kimaradt a hétfő? Csak akkor baj, ha a keddet is ellógod!

A legkitartóbb és legmotiváltabb emberek is megbotlanak néha. Ami megkülönbözteti őket a többiektől, hogy ők azonnal visszakapaszkodnak a nyeregbe.

A kutatások szerint egy nap kihagyás nem veszélyezteti a célt, de kettő már igen. Így ha ma nem tanultál angolt, akkor holnap tedd meg!

4. Találd el a számodra megfelelő kitartást!

Minél több görcsös erőfeszítést teszel az angolért, annál közelebb kerülsz a kifáradáshoz. És minél kevesebbet, annál nagyobb az esélye, hogy átveszi a hatalmat a lustaság, és feladod.

Akkor van meg a számodra megfelelő kitatás, amikor tudatosan is teszel az angolba némi erőfeszítést, de nem kell mindig összeszorítanod a fogad, hogy folytasd a következő mondattal az olvasást. 

 

És egy utolsó tanács a végére, a legfontosabb: tanulj türelmet!

Íme, egy meglepő kutatási eredmény: hajlamosak vagyunk túlbecsülni azt, amit egy év alatt elérhetünk, ellenben azt, amit öt év alatt elérhetünk, erősen alábecsüljük.


Végeredményképp: Dönts egy olyan tempó mellett, amit tudsz tartani! És ne azt nézd, hogy mikor érsz a végére, hanem azt, hogy minden nap jobb és jobb vagy!

Válassz angol nyelvtanárt magadnak!

Angol nyelvóra

angol általános
A1, A2, B1, B2
Kővári Ákos
4 000 Ft

Magánóra

angol általános
A1, A2, B1, B2, C1
Foldes Miklos
5 000 Ft

Beszédkészség-fejlesztés, nyelvvizsgelőkésztés Skills development (writing, reading comprehension, speaking), Successful preparation for the following examinations: IELTS, ORIGO, EuroExam, CAE, FCE, CPE, Emelt Szintű Érettségi, Academic English (EAP) I have successfully taught students in several settings in Hungary and Great Britain. I have 10 years' teaching experience from England, including the University of Oxford. I am able to provide references. I have got extensive experience and a large resource pool for ONLINE TEACHING. Please get in touch and start learning. English is a LONG TERM INVESTMENT!

Tanulj meg angolul 3 hónappal hamarabb mint az átlagos nyelvtanuló az új angol tanulási módszerrel! - Webangol.com

angol általános
A1, A2, B1, B2, C1
Szikora Rita
2 000 Ft

Miért hallgass rám, ha angol nyelvtanulásról van szó? Több éves tapasztalatom szerint az angol nyelv elsajátítása az élmény alapú tanuláson keresztül lehetséges: a nyelvi készségek fejlesztésén, az értett nyelvi elemek használatán keresztül, nyelvtani szabályok, szavak magolása, illetve fordítás nélkül, mert azok nem fejlesztenek semmilyen készséget és hátráltatják a tanulást. Sok tanuló csak szenved ezekkel, mert absztrakttá válik a nyelv és így nem sajátítja el. A nyelvtanulás a készségek fejlesztéséről kell, hogy szóljon magolás, fordítás nélkül, kizárólag a nyelvhasználaton keresztül. A legfontosabb a négy alap készség: hallás utáni megértés, beszéd, olvasás, írás fejlesztése. Továbbá fontos az automatizmus kialakítása a természetes tanuláson keresztül. Akkor hatékony és élvezetes egy angol nyelvtanfolyam, ha 100%-ban angolul folyik. Nálam a tanulás órán történik és nem az órán kívül, szinteknek megfelelő tananyagokkal, a célnyelven: angolul. Otthonra pedig olyan feladatokat (hanganyagok, olvasmányok, írásbeli feladatok) adok, amit órán mélyen begyakoroltunk a négy alapkészség helyes sorrendje szerint. Nyelvtanulásnál a jó módszer a legfontosabb, nélküle a tanfolyam időpocsékolás. Ha  érdekesen, izgalmasan akarsz angol nyelvet tanulni nyelvtani szabályok, szavak magolása és fordítás nélkül online, a részletekért vedd fel velem a kapcsolatot itt: . Figyelem! Bizonyos beállításoknak köszönhetően nem minden információ releváns ezen az adatlapon. Részletekért vedd fel velem a kapcsolatot.

Angol nyelvtanulás alapfoktól felsőfokig!

angol általános
A1, A2, B1, B2, C1, C2
Sarkadi-Nagy Anna
6 000 Ft

Angol és német nyelvtanulás alapfoktól felsőfokig gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek egyaránt! Egyénre szabottan, megcélozva azt a területet, amiben a legfontosabb fejlődnöd (beszéd, nyelvtan, helyesírás, nyelvvizsgára felkészülés, dolgozat, pótvizsga, stb.) EuroExam, TELC, ÖSD, Goethe, IELTS, stb. nyelvvizsgákra való sikeres felkészítést vállalok.   Jelenleg Budapest, XIV. kerület Újvidék térhez közel és online oktatok. Az óra díja 6000 Ft/60 perc.   Az első óra előtt megbeszéljük mire van szükséged, miben szeretnél fejlődni, majd az első órán felmérem a tudásszintedet és annak alapján kezdjük el a nyelvtanulást. 34 éves vagyok, 7 éve angol-német nyelvtanár, 11 éve jóga- és síoktató. Jelenleg az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán tanulok logopédus szakirányon.  8 évet jártam az Osztrák Iskolába, ahol felsőfokú szinten sajátítottam el a német nyelvet. Majd síoktatóként Ausztriában dolgoztam, ahol németül tanítottam gyerekeket. Az angoltudásomat az Corvinusos egyetemi évek alatt tökéletesítettem, majd a 3 év külföldi tartózkodásom és jógaoktatói munkám során anyanyelvi szintre fejlesztettem.   Szenvedélyem a tanítás, legyen az akár jóga, sí, tánc vagy a német és az angol nyelv. Keress bizalommal!

Angol nyelvóra

angol általános
A1, A2, B1, B2
Teuchter Ernőné
2 500 Ft

Angol nyelvtanitás Biatorbágyon,és skype-on külkereskedődőtől.Gyermekeknek játékos korrepetálás,diákoknak és felnötteknek célzott nyelvvizsgára valo felkészités egyéni modszerekkel,eredeti anyanyelvi anyagokkal,nyelvtani tesztekkel és

Angol tanulás blog

Angol kifejezések - Múzeum, kiállítás

2019-05-17

Összeszedtünk pár alapvető angol kifejezést a múzeumos szituációkból, hogy ne érezd magad kényelmetlenül, ha meg kellene szólalnod angolul.

15 féle köszönés angolul

2019-04-12

Minden beszélgetés így kezdődik és így végződik, nem csoda hát, hogy a köszönésnek annyi módja van az angolban is. Most összeszedtük nektek a leggyakoribb 15-öt!

Angol nyelvtan - a mumus

2019-03-27

Ha megkérünk egy angol tanulót, hogy beszéljen a nyelvtanulással kapcsolatos gyengeségeiről, biztos, hogy előkelő helyet fog elfoglalni az angol nyelvtan.