Tanulj angolul blogokból (is)!

2018-05-14

Összegyűjtöttük Neked a legjobb külföldi blogokat, melyek segíteni fognak az angol nyelv elsajátításában! Ha gyorsan, hatékonyan és szórakozva szeretnél tanulni, próbáld ki őket Te is!

1. English with a Twist

Tanulj angolul blogokból (is)!Ha szeretjük, amit csinálunk, akkor minden feladatot sokkal szívesebben hajtunk végre. Shanthi Cumaraswamy Streat szenvedélyesen lelkesedik az angol nyelv és irodalom iránt, és ezt a lelkesedést próbálja átadni olvasóinak is blogján keresztül. És mindezt hogyan teszi? Informatív és szórakoztató bejegyzésekkel, amelyek rengeteg témát fednek le! Ha érdeklődsz a filmek iránt, szeretnél többet megtudni a nyelvtani aspektusokról, vagy tippeket kapni arról, hogyan írj tökéletes e-maileket, jó szívvel ajánljuk a bejegyzéseit!

2. ESL Hip Hop

Ha szereted a hip hop zenét és a hozzá társuló laza stílust, az ESL Hip Hop blog segítségével egészen biztos, hogy a nyelvtanulás számodra is a szórakoztató tevékenységek egyike lesz! A hip hop művészek kifejezetten jó nyelvismerettel rendelkeznek, amit a blogbejegyzésekben jól lehet hasznosítani, mivel rengeteg nyelvtani szerkezet ismerhető meg a különböző dalokból. A legtöbb poszt szókincslistákat, videókat és képeket is tartalmaz.

3. Espresso English

Az Espresso English nevű blogot egy brazil származású angol tanár, Shayna hozta létre, azzal a szándékkal, hogy segítsen jobban megérteni és megismerni az angol nyelvet, annak minden szépségével együtt! A bejegyzések könnyen érthetőek, sok képet tartalmaznak és a kulcsszavak ki vannak emelve. Rengeteg féle téma közül válogathatsz, így biztos találsz olyat, ami megfelel érdeklődési körödnek! Az Espresso English leginkább kezdőknek és középhaladóknak ajánlott!

4. Aba English

Az Aba English segítségével szintén hatékonyan fejlesztheted nyelvtudásod! A blogbejegyzések változatos témájú szöveg és videó kombinációkból tevődnek össze: olvashatsz helyes kiejtéssel kapcsolatos tippeket, gyakorolhatod a british szlenget vagy hallgathatsz külföldi számokat, melyekhez felirat és még egy kis szótár is társul! De kipróbálhatsz interaktívabb feladatokat is, például nézhetsz olyan videókat, amikhez tartozik egy hiányos szöveg, és Neked kell pótolni a szavakat.

5. Real Life for English

A Real Life for English egy rendkívül átfogó weboldal, mely kezdők, középhaladók és magasabb szintű nyelvtudással rendelkezők számára is hasznos tartalommal tud szolgálni. Ha elkezdesz böngészni az oldalon, garantáltan a megszállottjává válsz! A videók és prodcast-ok mellett természetesen egy blog szekciót is találsz, ami rengeteg tartalommal van feltöltve és folyamatosan frissítik újabb leckékkel és kulturális betekintésekkel. Különböző kategóriák közül is válogathatsz, például: hatékony tanulási tippek, nyelvtan, szleng.


Angol nyelvtanárainkat megtalálodd itt a bejegyzés alatt!

 

Válassz angol nyelvtanárt magadnak!

Magánóra

angol nyelvvizsga
A1, A2, B1, B2, C1
Weigert Zoltán
3 500 Ft

Nagy tapasztalattal rendelkező, Origó, Zöld út, TELC vizsgáztatóként angol magánórákat vállalok, elsősorban Újbuda környékén. Sok év főiskolai, középiskolai, ill. általános iskolai gyakorlattal készítek nyelvvizsgára, érettségire, állásinterjúra, valamint vállalok szinten tartó, korrepetáló órákat is.

Magánóra

angol általános
A1, A2, B1, B2
Biró Zoltán
2 000 Ft

Tanulj meg angolul 3 hónappal hamarabb mint az átlagos nyelvtanuló az új angol tanulási módszerrel! - Webangol.com

angol általános
A1, A2, B1, B2, C1
Szikora Rita
2 000 Ft

Miért hallgass rám, ha angol nyelvtanulásról van szó? Több éves tapasztalatom szerint az angol nyelv elsajátítása az élmény alapú tanuláson keresztül lehetséges: a nyelvi készségek fejlesztésén, az értett nyelvi elemek használatán keresztül, nyelvtani szabályok, szavak magolása, illetve fordítás nélkül, mert azok nem fejlesztenek semmilyen készséget és hátráltatják a tanulást. Sok tanuló csak szenved ezekkel, mert absztrakttá válik a nyelv és így nem sajátítja el. A nyelvtanulás a készségek fejlesztéséről kell, hogy szóljon magolás, fordítás nélkül, kizárólag a nyelvhasználaton keresztül. A legfontosabb a négy alap készség: hallás utáni megértés, beszéd, olvasás, írás fejlesztése. Továbbá fontos az automatizmus kialakítása a természetes tanuláson keresztül. Akkor hatékony és élvezetes egy angol nyelvtanfolyam, ha 100%-ban angolul folyik. Nálam a tanulás órán történik és nem az órán kívül, szinteknek megfelelő tananyagokkal, a célnyelven: angolul. Otthonra pedig olyan feladatokat (hanganyagok, olvasmányok, írásbeli feladatok) adok, amit órán mélyen begyakoroltunk a négy alapkészség helyes sorrendje szerint. Nyelvtanulásnál a jó módszer a legfontosabb, nélküle a tanfolyam időpocsékolás. Ha  érdekesen, izgalmasan akarsz angol nyelvet tanulni nyelvtani szabályok, szavak magolása és fordítás nélkül online, a részletekért vedd fel velem a kapcsolatot itt: . Figyelem! Bizonyos beállításoknak köszönhetően nem minden információ releváns ezen az adatlapon. Részletekért vedd fel velem a kapcsolatot.

Angol tanítás online (kezdő-közép szint)

angol általános
A1, A2, B1, B2
Fenyvesi Boglárka
3 000 Ft

Angol alapképzéses (BA) diplomám megszerzése alatt egy ideig ösztöndíjjal tanultam Angliában, így a ténylegesen használt nyelvet tanítom. A tanulás mellett rendszeresen tartottam magánórákat gyerekeknek és nyelvvizsgázóknak is. Jelenleg magántanítással és fordítással foglalkozok számlaképesen.

Angol nyelvóra

angol általános
A1, A2, B1, B2
Kővári Ákos
4 000 Ft

Angol tanulás blog

Angol kifejezések - Múzeum, kiállítás

2019-05-17

Összeszedtünk pár alapvető angol kifejezést a múzeumos szituációkból, hogy ne érezd magad kényelmetlenül, ha meg kellene szólalnod angolul.

15 féle köszönés angolul

2019-04-12

Minden beszélgetés így kezdődik és így végződik, nem csoda hát, hogy a köszönésnek annyi módja van az angolban is. Most összeszedtük nektek a leggyakoribb 15-öt!

Angol nyelvtan - a mumus

2019-03-27

Ha megkérünk egy angol tanulót, hogy beszéljen a nyelvtanulással kapcsolatos gyengeségeiről, biztos, hogy előkelő helyet fog elfoglalni az angol nyelvtan.