Tanulj angolul blogokból (is)!

2018-05-14

Összegyűjtöttük Neked a legjobb külföldi blogokat, melyek segíteni fognak az angol nyelv elsajátításában! Ha gyorsan, hatékonyan és szórakozva szeretnél tanulni, próbáld ki őket Te is!

1. English with a Twist

Tanulj angolul blogokból (is)!Ha szeretjük, amit csinálunk, akkor minden feladatot sokkal szívesebben hajtunk végre. Shanthi Cumaraswamy Streat szenvedélyesen lelkesedik az angol nyelv és irodalom iránt, és ezt a lelkesedést próbálja átadni olvasóinak is blogján keresztül. És mindezt hogyan teszi? Informatív és szórakoztató bejegyzésekkel, amelyek rengeteg témát fednek le! Ha érdeklődsz a filmek iránt, szeretnél többet megtudni a nyelvtani aspektusokról, vagy tippeket kapni arról, hogyan írj tökéletes e-maileket, jó szívvel ajánljuk a bejegyzéseit!

2. ESL Hip Hop

Ha szereted a hip hop zenét és a hozzá társuló laza stílust, az ESL Hip Hop blog segítségével egészen biztos, hogy a nyelvtanulás számodra is a szórakoztató tevékenységek egyike lesz! A hip hop művészek kifejezetten jó nyelvismerettel rendelkeznek, amit a blogbejegyzésekben jól lehet hasznosítani, mivel rengeteg nyelvtani szerkezet ismerhető meg a különböző dalokból. A legtöbb poszt szókincslistákat, videókat és képeket is tartalmaz.

3. Espresso English

Az Espresso English nevű blogot egy brazil származású angol tanár, Shayna hozta létre, azzal a szándékkal, hogy segítsen jobban megérteni és megismerni az angol nyelvet, annak minden szépségével együtt! A bejegyzések könnyen érthetőek, sok képet tartalmaznak és a kulcsszavak ki vannak emelve. Rengeteg féle téma közül válogathatsz, így biztos találsz olyat, ami megfelel érdeklődési körödnek! Az Espresso English leginkább kezdőknek és középhaladóknak ajánlott!

4. Aba English

Az Aba English segítségével szintén hatékonyan fejlesztheted nyelvtudásod! A blogbejegyzések változatos témájú szöveg és videó kombinációkból tevődnek össze: olvashatsz helyes kiejtéssel kapcsolatos tippeket, gyakorolhatod a british szlenget vagy hallgathatsz külföldi számokat, melyekhez felirat és még egy kis szótár is társul! De kipróbálhatsz interaktívabb feladatokat is, például nézhetsz olyan videókat, amikhez tartozik egy hiányos szöveg, és Neked kell pótolni a szavakat.

5. Real Life for English

A Real Life for English egy rendkívül átfogó weboldal, mely kezdők, középhaladók és magasabb szintű nyelvtudással rendelkezők számára is hasznos tartalommal tud szolgálni. Ha elkezdesz böngészni az oldalon, garantáltan a megszállottjává válsz! A videók és prodcast-ok mellett természetesen egy blog szekciót is találsz, ami rengeteg tartalommal van feltöltve és folyamatosan frissítik újabb leckékkel és kulturális betekintésekkel. Különböző kategóriák közül is válogathatsz, például: hatékony tanulási tippek, nyelvtan, szleng.


Angol nyelvtanárainkat megtalálodd itt a bejegyzés alatt!

 

Válassz angol nyelvtanárt magadnak!

Angol tanítás online (kezdő-közép szint)

angol általános
A1, A2, B1, B2
Fenyvesi Boglárka
3 000 Ft

Angol alapképzéses (BA) diplomám megszerzése alatt egy ideig ösztöndíjjal tanultam Angliában, így a ténylegesen használt nyelvet tanítom. A tanulás mellett rendszeresen tartottam magánórákat gyerekeknek és nyelvvizsgázóknak is. Jelenleg magántanítással és fordítással foglalkozok számlaképesen.

Angol nyelvóra

angol általános
A1, A2, B1, B2, C1
Sarkadi-Nagy Anna
4 000 Ft

Angol és német nyelvtanulás alapfoktól felsőfokig gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek egyaránt! Egyénre szabottan, megcélozva azt a területet, amiben a legfontosabb fejlődnöd (beszéd, nyelvtan, helyesírás, nyelvvizsgára felkészülés, dolgozat, pótvizsga, stb.) EuroExam, TELC, ÖSD, Goethe, IELTS, stb. nyelvvizsgákra való sikeres felkészítést vállalok.   Jelenleg Gyúrón és online oktatok. Az óra díja 5000 Ft/60 perc.   Az első óra előtt megbeszéljük mire van szükséged, miben szeretnél fejlődni, majd az első órán felmérem a tudásszintedet és annak alapján kezdjük el a nyelvtanulást. 32 éves vagyok, 5 éve angol-német nyelvtanár, 9 éve jóga- és síoktató. Jelenleg az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán tanulok logopédus szakirányon.  8 évet jártam az Osztrák Iskolába, ahol felsőfokú szinten sajátítottam el a német nyelvet. Majd síoktatóként Ausztriában dolgoztam, ahol németül tanítottam gyerekeket. Az angoltudásomat az Corvinusos egyetemi évek alatt tökéletesítettem, majd a 3 év külföldi tartózkodásom és jógaoktatói munkám során anyanyelvi szintre fejlesztettem.   Szenvedélyem a tanítás, legyen az akár jóga, sí, tánc vagy a német és az angol nyelv. Keress bizalommal!

Magánóra

angol általános
A1, A2, B1, B2
Biró Zoltán
2 000 Ft

Angol nyelvóra

angol általános
A1, A2, B1, B2, C1
Tóth Zoltán Károly
2 000 Ft

Angol nyelvóra

angol általános
A1, A2, B1, B2
Fenyvesi Boglárka
3 000 Ft

  Szeretnél végre tényleg beszélni angolul? Régóta tanulsz már, de valahogy a beszéd még mindig nem megy? Tanulj velem online!  Több éve foglalkozok magántanítással, számlaképesen.   Angol alapképzéses (BA) diplomám megszerzése alatt egy ideig ösztöndíjjal tanultam Angliában, így a ténylegesen használt nyelvet tanítom.   Célom, hogy tényleg megtanulj angolul beszélni, és ne csak a „papír” miatt tanulj. Amiért érdemes velem tanulni:   -      türelmes, segítőkész hozzáállás -      a lényeg, hogy értsd és tudd bátran használni a nyelvet -      teljesen személyre szabott haladás   Skype, Viber, Facebook videohívás 3500 Ft / 60 perc. Az 1. óra ingyenes próbaóra. 06 30 354 8593 bogifenyo@gmail.com www.angolora-forditas.com Facebook: Fenyvesi Boglárka – Angol magántanár és fordító Instagram: fenyvesiboglarka_onlineangol    

Magánóra

angol általános
A1, A2, B1, B2
Baráth Zsófia
3 500 Ft

Baráth Zsófia vagyok, 2015-ben végeztem Anglisztika szakon az Eszterházy Károly Főiskolán (amerikanisztika szakirányon, Európai Uniós szaknyelvi specializáción). Szívesen várok minden kezdő, újrakezdő jelentkezőt vagy olyat, aki csak

Angol tanulás blog

Angol kifejezések - Múzeum, kiállítás

2019-05-17

Összeszedtünk pár alapvető angol kifejezést a múzeumos szituációkból, hogy ne érezd magad kényelmetlenül, ha meg kellene szólalnod angolul.

15 féle köszönés angolul

2019-04-12

Minden beszélgetés így kezdődik és így végződik, nem csoda hát, hogy a köszönésnek annyi módja van az angolban is. Most összeszedtük nektek a leggyakoribb 15-öt!

Angol nyelvtan - a mumus

2019-03-27

Ha megkérünk egy angol tanulót, hogy beszéljen a nyelvtanulással kapcsolatos gyengeségeiről, biztos, hogy előkelő helyet fog elfoglalni az angol nyelvtan.