Tanulj angolul blogokból (is)!

2018-05-14

Összegyűjtöttük Neked a legjobb külföldi blogokat, melyek segíteni fognak az angol nyelv elsajátításában! Ha gyorsan, hatékonyan és szórakozva szeretnél tanulni, próbáld ki őket Te is!

1. English with a Twist

Tanulj angolul blogokból (is)!Ha szeretjük, amit csinálunk, akkor minden feladatot sokkal szívesebben hajtunk végre. Shanthi Cumaraswamy Streat szenvedélyesen lelkesedik az angol nyelv és irodalom iránt, és ezt a lelkesedést próbálja átadni olvasóinak is blogján keresztül. És mindezt hogyan teszi? Informatív és szórakoztató bejegyzésekkel, amelyek rengeteg témát fednek le! Ha érdeklődsz a filmek iránt, szeretnél többet megtudni a nyelvtani aspektusokról, vagy tippeket kapni arról, hogyan írj tökéletes e-maileket, jó szívvel ajánljuk a bejegyzéseit!

2. ESL Hip Hop

Ha szereted a hip hop zenét és a hozzá társuló laza stílust, az ESL Hip Hop blog segítségével egészen biztos, hogy a nyelvtanulás számodra is a szórakoztató tevékenységek egyike lesz! A hip hop művészek kifejezetten jó nyelvismerettel rendelkeznek, amit a blogbejegyzésekben jól lehet hasznosítani, mivel rengeteg nyelvtani szerkezet ismerhető meg a különböző dalokból. A legtöbb poszt szókincslistákat, videókat és képeket is tartalmaz.

3. Espresso English

Az Espresso English nevű blogot egy brazil származású angol tanár, Shayna hozta létre, azzal a szándékkal, hogy segítsen jobban megérteni és megismerni az angol nyelvet, annak minden szépségével együtt! A bejegyzések könnyen érthetőek, sok képet tartalmaznak és a kulcsszavak ki vannak emelve. Rengeteg féle téma közül válogathatsz, így biztos találsz olyat, ami megfelel érdeklődési körödnek! Az Espresso English leginkább kezdőknek és középhaladóknak ajánlott!

4. Aba English

Az Aba English segítségével szintén hatékonyan fejlesztheted nyelvtudásod! A blogbejegyzések változatos témájú szöveg és videó kombinációkból tevődnek össze: olvashatsz helyes kiejtéssel kapcsolatos tippeket, gyakorolhatod a british szlenget vagy hallgathatsz külföldi számokat, melyekhez felirat és még egy kis szótár is társul! De kipróbálhatsz interaktívabb feladatokat is, például nézhetsz olyan videókat, amikhez tartozik egy hiányos szöveg, és Neked kell pótolni a szavakat.

5. Real Life for English

A Real Life for English egy rendkívül átfogó weboldal, mely kezdők, középhaladók és magasabb szintű nyelvtudással rendelkezők számára is hasznos tartalommal tud szolgálni. Ha elkezdesz böngészni az oldalon, garantáltan a megszállottjává válsz! A videók és prodcast-ok mellett természetesen egy blog szekciót is találsz, ami rengeteg tartalommal van feltöltve és folyamatosan frissítik újabb leckékkel és kulturális betekintésekkel. Különböző kategóriák közül is válogathatsz, például: hatékony tanulási tippek, nyelvtan, szleng.


Angol nyelvtanárainkat megtalálodd itt a bejegyzés alatt!

 

Válassz angol nyelvtanárt magadnak!

Angol nyelvóra

angol általános
A1, A2, B1, B2, C1
Tóth Zoltán Károly
2 000 Ft

Angol nyelvóra

angol általános
A1, A2, B1, B2, C1
Csonka Andrea
2 500 Ft

Sokéves magántanári pályám során rájöttem, hogy akkor a legsikeresebb a nyelvoktatás, ha nem az aktuális mainstream "tuti módszert" próbálom ráerőltetni a diákra, hanem a diák személyiségének legmegfelelőbb megközelítést választom.

Angol nyelvóra

angol általános
A1, A2, B1, B2, C1
Debreceni Tamas
2 450 Ft

Többéves külföldi tapasztalattal (is) rendelkezem, amely elengedhetetlen a gyakorlati nyelvoktatáshoz. Összesen 4 évet töltöttem külföldön, Németországban és az Egyesült Királyságban. Többnyelvű terméktámogatás és hibaelhárítás munkakörben dolgoztam (angol és német nyelven) egy világhírű IT cégnél ahol nem volt kompromisszum a hallásértést és folyékony beszédet illetően. A nyelvtanulás már 2 évtizede a szenvedélyem, így nagy reményekkel hazatérvén szomorúan tapasztaltam továbbra is az itthoni iskolai nyelvoktatás rugalmatlanságát, változatlanságát.   Mivel ezen már régóta változtatni szerettem volna, úgy döntöttem elkezdek nyelvet tanítani másként, mérhető hatékonysággal. Mivel az iskolai rendszert megváltoztatni (általam) nem lehetséges, ezért csak magán nyelviskolákkal és személyekkel állok kapcsolatban és kizárólag kiscsoportos / magán tanítványokat vállalok. Emellé szervezek időnként beszélgetős csoportokat is, mert ugyebár nyelvtan könyvekből beszédkészséget, helyes kiejtést, folyamatosságot és hanglejtést évek alatt sem fog tudni senki elsajátítani. (Ezt saját tapasztalatból is bizton állíthatom.)   Nyelvvizsgáznál vagy külföldre mennél? Nem mersz megszólalni, netán gondot okoz a nyelvtan? Nyelvtanulást illetően keress bizalommal, a siker garantált! Felkészítés valamennyi szinten: A1-C2, valamennyi készségre, német vagy angol nyelvből. Fizetés módja: előre utalás Az órát minden esetben megtartom a megbeszélt időben. Privát Óradíjaim: 1 tanuló 45 perc - 2450 HUF 60 perc - 2990 HUF 90 perc - 4390 HUF 2 óra (120 perc!) - 5590 HUF. Több óra előreutalása esetén megállapodás szerint. Csoportos megállapodás szerint. Elérhetőségeim a jelentkezési űrlap kitöltését követően jelennek meg!

Angol tanítás online (kezdő-közép szint)

angol általános
A1, A2, B1, B2
Fenyvesi Boglárka
3 000 Ft

Angol alapképzéses (BA) diplomám megszerzése alatt egy ideig ösztöndíjjal tanultam Angliában, így a ténylegesen használt nyelvet tanítom. A tanulás mellett rendszeresen tartottam magánórákat gyerekeknek és nyelvvizsgázóknak is. Jelenleg magántanítással és fordítással foglalkozok számlaképesen.

Angol tanulás blog

Angol kifejezések - Múzeum, kiállítás

2019-05-17

Összeszedtünk pár alapvető angol kifejezést a múzeumos szituációkból, hogy ne érezd magad kényelmetlenül, ha meg kellene szólalnod angolul.

15 féle köszönés angolul

2019-04-12

Minden beszélgetés így kezdődik és így végződik, nem csoda hát, hogy a köszönésnek annyi módja van az angolban is. Most összeszedtük nektek a leggyakoribb 15-öt!

Angol nyelvtan - a mumus

2019-03-27

Ha megkérünk egy angol tanulót, hogy beszéljen a nyelvtanulással kapcsolatos gyengeségeiről, biztos, hogy előkelő helyet fog elfoglalni az angol nyelvtan.